AKCIJA FUP-a Tko je Sado Đugum, šef kriminalne grupe koja je danas razbijena u Mostaru

Sado Đugum
Sado Đugum

U akciji kodnog naziva „Impact“ istražitelji Federalne uprave policije jutros su na području Mostara razbili grupu Sade Đuguma koji je i uhićen, piše Dnevni Avaz. 

Privedeno je sedam osumnjičenih dok je osmi u bijegu, a u pretresima su oduzeti novac, droga i oružje. 

U dobro oganiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog nazina „Impact“ uhićen je Sado Đugum, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima je i Dženan Demirović, poznati mostarski kriminalac.

Sado Đugum odavno puni stupce crne kronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pripadnici policije Zapadnohercegovačke županije uhitili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum u travnju prošle godine zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je uhićen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom promatranjem. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“, o čemu je i pisao "Avaz".

Njemačka policija proglasila je ovu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Europi. No, i Đugum-Seferović negirao je ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost. 

Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo - Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“, zaključuje Avaz.

Nakon što je "Avaz" objavio ove informacije, javio se Sado Seferović i demantirao da je uhićen zbog ugrožavanja sigurnosti. 

"Sada imam neki normalan život", izjavio je tada Seferović.

Inače, kako je rekao Avazu, on je vlasnik jednog lokala u Sarajevu, tvrtke za izdavanje automobila i nekretnina, te vodi obiteljski život.

Zanimljivo je da je uhićeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću 'Hajduk', koji je prikazivan i publici s ovih područja u europskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.