AKCIJA FLY Policija zaplijenila TNT, veći iznos novca, oružje...

Akcija Fly
Nezavisne

Dušan P. (29) iz Mrkonjić Grada, Željko P. (42) iz Šipova, Slaviša M. (39) iz Banje Luke i Radomir P. iz Banje Luke, uhićeni su danas u policijskoj akciji 'Fly', saznaju 'Nezavisne novine' neslužbeno.

Oni su uhićeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela iz oblasti 'Neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga'.

Akciju se proveli policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrarnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Prilikom pretresa na lokacijama koje koriste osumnjičeni, a koji su izvršeni na području Banje Luke, Mrkonjić Grada i Šipova, pronađeni su, između ostalog, oružje i droga.

U akciji su oduzeti startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina streljiva, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva, službene lisice, mobilni telefoni, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vage za precizno mjerenje sa obrisima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, snimač video nadzora, veći iznos novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenih djela, priopćeno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Navedena akcija je provedena po naredbama Okružnog suda Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a u suradnji sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Upravom policije, jedinicom žandarmerije-konjica i službeni psi, i Policijskom upravom Banja Luka.