AKCIJA BEZ REZULTATA Spasitelji još ne mogu doći do rudara koji je zatrpan ispod velikih količina zemlje i uglja

Rudnik Mramor Tuzla

Iz Rudnika Kreka oglasili su se povodom nesreće u pogonu Mramor koja se dogodila 3. svibnja kada je rudar Asim Šehanović ostao zatrpan ispod velikih količina zemlje i uglja koji su se iznenada obrušili.

"Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tijekom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaviještena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spašavanje i članovi čete za spašavanje koji su pristupili akciji spašavanja. U skladu sa Zakonom o rudarstvu obaviješteni su i svi nadležni organi", naglašeno je.

Istaknuto je da akcija spašavanja koju predvodi Stožer Službe spašavanja, a koja teče od samog trenutka nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.

"Plan akcije spašavanja i sve aktivnosti su usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spašavanje što prije dođe do našeg komorata.

Ovim putem obavještavamo da će Rudnik uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla dostavljati informacije o bilo kakvim promjenama ili saznanjima vezanim za akciju spašavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaviještena, te da u ovom jako teškom trenutku imate razumijevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća obzirom da ista utječu na aktivnosti na spašavanju, kao i na obitelj našeg komorata. Pozdravljamo vas rudarskim - sretno - naglasili su u informaciji dostavljenoj nakon današnje održane sjednice Stožera Čete za spašavanje RU Kreka.