AFERA RESPIRATORI Suđenje Novaliću, Hodžiću, Solaku i Milićević na Youtubeu

Fikret Hodžić
T.S. / Klix.ba

Prijenos suđenja u kaznenim predmetima koji se vode pred Sudom Bosne i Hercegovine će se vršiti online, a prvo takvo suđenje zakazano je za ovaj tjedan u predmetu "Respiratori" u kojem se sudi premijeru Fadilu Novaliću i drugima, navode iz Suda BiH.

Prema spriopćenju Suda BiH, prijenos će se vršiti preko kanala YouTube, odnosno preko posebno kreiranog i zaštićenog naloga koji će u skorije vrijeme biti dostupan na službenoj web-stranici Suda. Prvi ovakav prijenos suđenja će biti 24. veljače u predmetu Fadil Novalić i drugi.

„Naglašavamo da će se prijenos suđenja u početnoj fazi vršiti samo iz jedne sudnice, a u dogledno vrijeme sustav će se razviti i u ostalim sudnicama za druge kaznene predmete s povećanim interesom javnosti“, navedeno je iz Suda.

Prema priopćenju, Sud počinje s ovom praksom s namjerom poboljšanja platforme Suda za efikasnije informiranje javnosti o suđenjima u kaznenim predmetima, u cilju unaprijeđenja suradnje sa zajednicom i jačanja transparentnosti rada, te imajući u vidu okolnosti izazvane globalnom pandemijom koronavirusa.