AFERA RESPIRATORI Obrana traži oslobađajuću, Tužiteljstvo još oštriju presudu

Afera Respiratori

Pred Apelacijskim vijećem Suda Bosne i Hercegovine danas je počeo žalbeni postupak u predmetu "Fadil Novalić i drugi", a koji se odnosi na aferu "Respiratori". Po okončanom današnjem postupku, obratile su se braniteljice osuđenih.

Inače Tužiteljstvo u ovom predmetu u svojoj žalbi traži strožije kazne, dok obrana traži oslobađajuću presudu, prenosi Klix.
Tijekom rasprave tužitelj Džermin Pašić je prigovorio obrani prvoosuđenog Novalića zbog korištenja termina većina u prvostupanjskom vijeću, umjesto sud ili sudsko vijeće.

Odvjetnica Vasvija Vidović govorila je o samoj presudi Fadilu Novaliću kojeg i zastupa, ali i odnosa sa jednim od tužitelja u postupku Džerminom Pašićem.

Vidović je istaknula kako u presudi ima dosta nerazumljivosti i suprotnosti. Naglasila je kako misli da će drugostupanjsko vijeće brzo donijeti konačno odluku i kako se nada da će ona biti oslobađajuća.

Također, dotaknula se navodnog animoziteta sa tužiteljem Pašićem.

"Kolegu Pašića cijenim, ali ne dozvoljavam tako žestoka kršenja kao što su bila u ovom slučaju. Ono što je točno i takve stvari ne bi smjele da se događaju jeste da se stvari iz istrage plasiraju u javnost. Postupanje tužiteljstva je upitno kroz čitav ovaj postupak", poručila je Vidović.

Odvjetnica koja u ovom postupku zastupa Fikreta Hodžića naglasila je, isto kao i nakon donesene presude, da je Hodžić osuđen za nešto za što nije ni bio optužen, a to je zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Zbog toga se i ona također nada da će drugostupanjsko vijeće donijeti oslobađajuću presudu.