Accuweather više ne prognozira zimu za Hercegovinu, idemo prema proljeću

Panorama grada Mostara
...bila u laganijoj odjeći, a već jučer mnogi su odjenuli kapute i bunde zbog zahladnjenja. Stanovnike zapadne Hercegovine probudili su kiša i grmljavinsko nevrijeme dok su, primjerice, u Hercegbosanskoj županiji - Tomislavgradu i Livnu, te u HNŽ-u, u Rami, radile ralice, piše Večernji list.

Snijega je ponegdje bilo i više od 20 centimetara. Aktualnu prognozu komentirao je i neovisni meteorolog profesor Zoran Zadro.
- Svi oni koji su prerano otpisali zimu, prevarili su se. Međutim, svi oni željni ljepšeg i toplijeg vremena na svoje će doći od ponedjeljka, kazao je Zadro koji je već za danas najavio smirivanje vremena. Na cesti je tijekom jučerašnjeg dana bilo i zastoja te prevrnutih automobila koji su slijetali s ceste. Tako je ekipa ABCportala zabilježila slijetanje jednog terenca u jarak. Terenac se tom prilikom prevrnuo na krov.

Snijeg je pao i na Blidinju. Planinski biser Hercegovine tako je ponovno okupio brojne ljubitelje snijega koji su uživali tijekom cijelog jučerašnjeg dana. Pogledavši u dugoročne prognoze norveškog instituta Yr i američkog Accuweathera, kako stvari stoje, ovi sporadični naleti zime ne nagovještavaju značajnije promjene. Tako bi u tjednu koji slijedi trebalo biti sunčano do četvrtka, a jutarnje temperature kretat će se od 3 do 7, a dnevne od 10 do 14 stupnjeva.

Naoblačenje koje stiže u četvrtak donijet će kišu koja će padati i u petak, pa za vikend slijedi ponovno sunčanije vrijeme. Američki institut pak za Hercegovinu više ne prognozira zimu u veljači. Mnogi vjeruju da će i biti tako.