350 osoba iz BiH u 'Islamskoj državi'

dodik, Sarajevo, BIH, Bakir Izetbegović, Turska, Federacija BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, samostalnost, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, Mladen Bosić, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, prosvjedi, BIH, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, BIH, OHR, Milorad Dodik, BIH, Republika Srpska, Milorad Dodik, Republika Srpska, izjava, Predsjedništva BiH, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Republika Srpska, Krim, Milorad Dodik predsjednik RS-a, vehabije, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik predsjednik RS-a

"Neki su i poginuli ratujući za `Islamsku državu`. U BiH je njihova rodbina i prijatelji koji baštine ideje `Islamske države` što treba da bude upozorenje za sve nas", kazao je Dodik danas novinarima u Banja Luci.

On je istakao da stabilnost i sigurnost ovise od prevencije takvih pojava.
"BiH je dio međunarodne koalicije za borbu protiv radikalizma svake vrste. Širiti ideje `Islamske države` na ovim prostorima je veoma opasno i uznemiravajuće i zbog toga obračun sa nositeljima takvih ideja treba da bude vidljiv do mjere isključivanja bilo kakve mogućnosti da se to ponovo dogodi", istakao je Dodik.

Federalna televizija objavila je fotografije iz Gornje Maoče na kojima se vide zastava i druga obilježja "Islamske države".

Gornja Maoča, kod Srebrenika, sjedište je vehabijske zajednice, a stanovnici su skoro desetljeće pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

Srna