250 MARAKA Uz čapljinske, novčanu čestitku dobili i prvašići u Prozor-Rami

Školska torba ruskak knjige udžbenici škola
Ilustracija hercegovina.info

Općina Prozor-Rama roditeljima i njihovoj djeci koja polaze u prvi razred pomogla u opremanju s 250 KM, te je nakon Čapljine jedina u HNŽ-u koja je svojim prvašima uručila novčanu čestitku.

Općina Prozor-Rama na različite načine pomaže djecu, njihove roditelje, mlade i obrazovanje. Za novorođenu djecu potporu daje i do 2000 KM, dok za potporu pri polasku u prvi razred osnovne škole isplaćuje i ove godine 250 KM po učeniku.

Potpora mladima se nastavlja kroz osiguranje prijevoza za sve učenike, davanje stipendija za druge i više godine redovinim studentima od 150 KM mjesečno kroz 10 mjesec te odrađivanje pripravničkog staža.

Potpora roditeljima od 250 KM najbolja je čestitka pri polasku u školu njihovih prvašića.

Načelnik općine Prozor-Rama  dr. Jozo Ivančević je uputio i čestitku učenicima za početak nove školske godine u kojoj između ostalog stoji. „Početak ove školske 2020./2021. godine obilježile su epidemiološke mjere izazvane pandemijom Covid-19. Uvjeren sam da vas, dragi učenici, i vaše učitelje ne može ništa spriječiti da bude odgovorni i ponašate se u skladu s propisanim mjerama. Vi ćete stjecati nova znanja i u ovim okolnostima. Vaša odgovornost savladat će sve prepreke. Želim vam da ostanete zdravi i odgovorni.“

Podsjetimo, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić također je darovao čapljinske prvašiće s po 100 maraka, a prvi srednje s 200 maraka.

U ZHŽ Vlada je osigurale svim učenicima od 1-7 razreda besplatne udžbenike, dok u HNŽ-u redoviti učenici ni ove godine nisu dobili NIŠTA. Kao i prošle godine premijer je podijelio tek tisuću školskih torbi ugroženima, ne propustivši prigodu da se s njima uslika.