2021. GODINA Od tri neriješena ubojstva u FBiH, jedno je na području Čitluka, drugo kod Ljubuškog

Policijski kombi MUP HNŽ
Hercegovina.info

Prema najnovijim podacima iz Informacije o stanju kriminaliteta Federalne uprave policije (FUP), u prošloj 2021. godini evidentirano je ukupno 17 ubojstava. U tri slučaja do danas nisu otkriveni počinitelji.

Među tri nerasvijetljena ubojstva je i stradanje migranta iz Maroka H. K. (27) 10. lipnja 2021. godine. Prema navodima iz policije, tog dana u 19:53 sati policija je obaviještena da je u ulici Muje Šejte došlo do tučnjave više osoba te da je jedna ozlijeđena, objavio je 'Dnevni avaz'.

Nesretnom Marokancu prvi u pomoć su pritekli građani, a na mjesto događaja je ubrzo stigla i Hitna pomoć. Istog dana oko 22 sata podlegao je ozljedama u KCUS-u.

Pretpostavlja se da je došlo do tučnjave među migrantima te da je jedan od njih nožem usmrtio Marokanca. Policija je nekoliko dana poslije objavila fotografiju mogućeg ubojice, a kojeg su snimile kamere videonadzora.

Ubojica Roberta Pehara (53) također nije otkriven. Tijelo nastradalog pronađeno je 31. kolovoza prošle godine u kući u mjestu Veliki Ograđenik kod Čitluka.

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila upotrebom vatrenog oružja. Peharevo tijelo je pronašao njegov susjed, a utvrđeno je da je smrt nastupila najmanje dva dana prije pronalaska tijela.

Nastradali Pehar je živio sam, a nakon što se majci koja živi u Zagrebu više od dva dana nije javljao na telefon, ona je zatražila pomoć rođaka i susjeda, koji su ga pronašli mrtvog. Očevidom je utvrđeno da u kući nije bilo tragova premetačine.

Treći nerasvijetljeni slučaj je ubojstvo Tonija Brkića (47), koji je ustrijeljen u Vojnićima kod Ljubuškog, nedaleko od obiteljske kuće. Istragu u ovom slučaju vodi Sektor kriminalističke policije MUP-a županije Zapadnohercegovačke u suradnji s policijskim agencijama BiH i Hrvatske, budući da je Brkić imao prijavljeno prebivalište i u Zagrebu.

Brkić je 9. kolovoza prošle godine u kasnim večernjim satima, nešto prije ponoći, pronađen u lokvi krvi u zaseoku Vodice. Na mjestu događaja, nakon ubojstva, istražitelji su pronašli čahure devetmilimetarskog oružja, piše 'Avaz'.