VIDEO  Zbog krijumčarenja 15.889 kutija cigareta uhićen 26-godišnji državljanin BiH

Krijumčarenje cigareta
GP BiH

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, 11. prosinca 2022. godine, spriječili su krijumčarenje 15.889 kutija raznih vrsta cigareta bez trošarinskih markica i s trošarinskim markicama s područja Kosova na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

Krijumčarene cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole i pregleda teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila, bh. nacionalnih oznaka, i to u
tovarnom dijelu priključnog vozila u namjenski napravljenom prostoru tj. dužinom cijelog poda prikolice bile su sakrivene cigarete. Vozilom je upravljao R.G. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje“, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem je nalogu R.G. lišen slobode te izvršen pretres vozila.

Krijumčarene cigarete čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 100 000 KM, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju. Tijekom rada pripadnici Granične policije BiH koristili su specijalističku opremu doniranu od Vlada Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije.