120.000 KM SAVEZIMA UMIROVLJENIKA 'Osigurat će se sredstva za isplatu jednokratne pomoći'

umirovljenici i Adnan Delić
Fena

Predstavnici saveza umirovljenika u Federaciji BiH potpisali su s federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem ugovore kojim im se odobravaju sredstva za financiranje rada za ovu godinu.

Kako je priopćeno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ovaj transfer savezima umirovljenika dodjeljuje se u skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju i ove godine u ukupnom iznosu od 120.000 KM, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine kad je ukupni iznos osiguranih sredstava za rad saveza umirovljenika iznosio 80.000 KM, prenosi Fena.

Sredstva za isplate jednokratne pomoći u 2024. godini

Oba saveza umirovljenika su partneri Ministarstva i uzimaju aktivno sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču prava i položaja umirovljenika, od donošenja zakona iz oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja do konzultiranja kod donošenja odluka o banjskom liječenu i svih drugih segmenata vezanih za poboljšanje položaja ove populacije i njihovog ukupnog životnog standarda.

Osim povećanja iznosa transfera za rad saveza, Ministarstvo i Vlada FBiH će i ove godine u rebalansu proračuna osigurati dodatni milijun KM za banjsko liječenje umirovljenika, te sredstva za isplate jednokratne pomoći u 2024. godini, navodi se u priopćenju.