FOTO  BiH se sjeća Vukovara

Vukovar 30 godina BiH
Hercegovina.info

Trideseta je godina od vukovarskog stradanja. Hrvati diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i svijeta sjećaju se svih žrtava Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Svijeće u rukama, molitva na usnama brojnih, za sve one koji su položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

U Vukovarskoj ulici u Mostaru kao i svake godine okupio se veliki broj građana kako bi odali počast "Gradu heroju".

Vukovar 30 godina BiH

Svećenici su predvodili molitvu za vječni mir onih koji više nisu s nama. Svijeće su se palile kod križa, ali i grafita posvećenom Vukovaru.

Vukovar 30 godina BiH

U Širokom Brijegu još sinoć građani su na središnjem trgu kod velikog križa zapalili svijeće i poklonili se svim stradalima. Od svijeća su ispisani Vukovar i Škabrnja te broj 30.

Vukovar 30 godina BiH

U Bijakovićima-Međugorju okupio se veliki broj mladih koji su uz svijeće, transparent posvećen Vukovaru i Škabrnji i molitvu iskazali svoje suosjećanje prema žrtvama Domovinskog rata.

Vukovar 30 godina BiH

Povodom 30. obljetnice pada Vukovara i Škabrnje žitelji općina Prozor-Rama večeras su zapalili svijeće kod spomenika za poginule branitelje u Prozoru. Paljenje svijeća organizirala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama.

Vukovar 30 godina BiH

Mostarski 'Ultrasi' danas su na svojoj tribini 'Stajanje' ostavili poruku sa stihovima Vice Vukova.

Vukovar 30 godina BiH

U Stocu se večer sjećanja na Vukovar održala još sinoć. Molitvom i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulim braniteljima. I ondje su građani svijeće posložili u ime Vukovara i broj 30.

Vukovar 30 godina BiH

U Čitluku su se Vukovara, Škabrnje i svih žrtava Domovinskog rata prisjetili sinoć molitvom ispred spomenika  braniteljima, a navijačke skupine 'Grdani' i Torcida Čitluk svoju počast odali su kod 'Zida ponosa'.

Vukovar 30 godina BiH

Vukovar 30 godina BiH

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.