FOTO  Banjolučki svećenik molio ljude da mu spase vinograd, a onda su na scenu stupili Duvnjaci

Banjolučki svećenik molio ljude da mu spase vinograd, a onda su na scenu stupili Duvnjaci

Voditelj Poljoprivredne zadruge „Podrumi Banjolučke biskupije“ vlč. Ilija Kelić uputio je poziv mladima i svima koji se tako osjećaju, s molbom za hitnom radnom akcijom spašavanja vinograda koji se nalazi u župi Mahovljani nedaleko od Banje Luke.

Svećenik je uputio apel za spašavanje vinograda Banjalučke biskupije.

"Ovdje nemam mladih Hrvata nikako i ostala je samo stara populacija koja i sama čeka da joj se pomogne. Jedini izlaz je tražiti pomoć među vama, dragi Hrvati, u dijelovima BiH gdje vas još ima, u domovini Hrvatskoj i po Europi. Molim vas, pomozite!", naveo je vlč. Ilija Kelić.

“Udruga vinogradara “Naš trsTomislavgrad” iz Tomislavgrada  odazvala se apelu don Ilije Kelića i nadamo se da smo našom akcijom bar malo pomogli nakon srdačne dobrodošlice i upoznavanja s don Ilijom i problemima s kojim se susreće u nedostatku radne snage i sredstava za spas vinograda, piše Tomislavnews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli smo u akciju i zahvaljujemo članovima udruge koji su došli a i onima koji nisu mogli doći, a dali su novčani prilog kao i gospodinu Tomi Iviću (harmonikaša) iz Kupresa kao i mesnoj Idustriji Šišović koji su dali prilog u svojim proizvodima”, napisali su na svojoj FB stranici članovi Udruge “Naš trs Tomislavgrad”.