AUTOBUSI ZA NJEMAČKU Ćićko sinoć prošao, Livno Bus vozi od četvrtka, a u Globtouru još nemaju informacije

Autobusi
Livno Bus

Nakon tromjesečnog zastoja Livno Bus od ovog četvrtka kreće s autobusnim linijama za Njemačku. Polaze u 15 sati iz Mostara, a konačno odredište je Landshut. (Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Livno - Bugojno - Jajce - München - Landshut)

Iz Livno Busa kažu kako su ishodili sve dozvole i prema zadnjim informacijama konačno kreću na put.

"Mi smo spremni i ako Bog da od četvrtka krećemo. Za sada imamo zeleno svjetlo, i u stalnoj smo komunikaciji s ministarstvom, carinom i nadležnima. Dobili smo sve licence i dozvole da možemo prometovati. No, isto tako situacija se mijenja iz sata u sat. Po zadnjim informacijama s kojima večeras raspolažemo u četvrtak se kreće u 15 sati iz Mostara za München, odnosno Landshut. Ukoliko se nešto promijeni morat ćemo otkazati kako se ne bi ostali s putnicima na granici ili se dovodili u neku neugodnu situaciju, no, ipak mislimo kako do toga neće doći. Isto tako danas smo s graničnog prijelaza dobili informaciju da je autobus tvrtke "Ćićko" sinoć otišao s putnicima za Njemačku tako da se nadamo da i mi idemo, naravno uz sve zaštitne mjere poput rukavica i dezificijensa koje ćemo mi osigurati", rekli su večeras iz Livno Busa za hercegovina.info.

Iz prijevozničke tvrke Ćićko za hercegovina.info večeras su kratko rekli.

"Sinoć smo imali svoju prvu vožnju za Njemačku, na liniji Čapljina - Frankfurt. Prošli smo bez problema, naravno uz sve mjere propisane od nadležnih."

U Globtouru još uvijek nemaju nikakvih informacija.

"Mi još uvijek nemamo nikakvih službenih informacija, kada ćemo krenuti s tim linijama. Zaista vam u ovom trenutku ne možemo ništa konkretno reći što se toga tiče", rekli su nam iz Globtoura.

Podsjetimo, prije desetak dana Globtourov autobus s vraćen je s granice pri ulasku u Republiku Hrvatsku. Objašnjenje na granici bilo je kako nisu dobili nikakav službeni dokument da linijski prijevoz može prometovati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.