ARMAN ZALIHIĆ "Primitivac Marić već drugi puta kleveće članove moje obitelji"

Ilustracija/Hercegovina.info
Hercegovina.info

Arman Zalihić, mostarski vijećnik i predsjednik SDP-a Mostar na svom Facebook profilu najavio je da će podnijeti tužbu protiv Salema Marića (SDA), predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara zbog, kako je naveo, opetovane klevete. Zalihić se u svom statusu oštro obrušio na niz visokih SDA funkcionera u HNŽ-u, a najdeblji kralj, odnosno najviše vremena na sudske procese zbog cijele situacije izgubit će Salem Marić.

"Hvala novinarima Faktora na javno postavljenom pitanju: Kako je supruga šefa mostarskog SDP-a Zalihića iz KS prešla u HNK?
Kako gubernator Hercegovine iz udobne sarajevske fotelje, Edin Mušić i njegov daljinski upravljač, Adnan Faladžić, najgori ministar od kad postoji Vlada HNK, za takvo nešto nisu imali hrabrosti, Faktor mi je pružio priliku na odgovor. 

Iako je jedna od najmlađih doktoranata krivičnog prava u BiH i jedan od najboljih studenta prava, Adnu Hanić-Zalihić je SDA-ova politika namještenih konkursa otjerala iz Mostara. Na konkursima u HNK joj nije pomogla ni činjenica da je kćerka poginulog borca, iako su im rata puna usta, pa je posao morala potražiti u Kantonu Sarajevo gdje je, nakon 6 godina od diplomiranja, uspjela zasnovati radni odnos na najnižoj poziciji u državnoj službi. 
Status državne službenice stekla je u Ministarstvu rada i socijalne skrbi KS, a u HNK je premještena (a ne zaposlena) na vlastiti zahtjev u isti resor socijalne skrbi na osnovu Sporazuma o preuzimanju državnog službenika. Međutim, kako je SDA ta koja je nju i mnoge druge otjerala iz ovog grada, ne čude ni izljevi mržnje stranačkih dužnosnika ove stranke, posebno uzimajući u obzir, za nju otežavajuću okolnost, da joj je moja malenkost suprug. 
Sve ovo najbolje je jučer oslikao Salem Marić, predsjednik mostarskog Vijeća, koji je svojim primitivizmom isto pretvorio u koridu. 

Prihvaćam da sam kao javna osoba često izložen kritikama, međutim kako primitivac Marić već drugi put lažima kleveće članove moje obitelj, tu praksu morat' ćemo prekinuti na sudu. 
Ono što je dobro je da je dotični jučer cjelokupnoj javnosti iznio stav da SDA misli da se bez njihovog "zelenog svijetla" nitko u Mostaru i HNK ne može zaposliti, pa ni preći na isto radno mjesto u drugi grad iako Zakon to jasno predviđa. 
Pokazao je svu bahatost politike ove stranke koja djecu poginulih boraca dijeli na one sa članskom iskaznicom SDA i one druge kojih je nažalost pun zavod za zapošljavanje ili su ih prognali iz vlastitog grada. 



Na razinu primitivca Marića i kukavica Mušića i Faladžića se neću spuštati, niti zadirati u njihove obitelji, iako u Hercegovini postoji poštapalica "da im samo ćuko ne radi u državnoj službi". O kriminalu, talovima i nepotizmu ću kao i do sada jasno i glasno govoriti ne krijući se iza novinara. 

Iz cijele ove situacije dvije stvari su mi naročito drage:
Prvo, ovim ste dokazali da mi kao čovjeku koji ima privatnu tvrtku u inozemstvu, koji se vratio u Mostar i kojeg nećete otjerati jer ne ovisi o vašoj milostinji, ništa ne možete predbaciti jer sam čist kao suza;
i drugo, da sam najveća prijetnja vašim prljavim rabotama i katastrofalnoj vlasti kojom ste uništili Mostar i Hercegovinu rastjeravši najbolju "djecu" po bijelom svijetu", napisao je na svom privatnom profilu Arman Zalihić.