Anić izašao zadovoljan, kaže prvi otvoren i ljudski razgovor

Ivica Anić
hercegovina.info

Predsjednik sindikata SKB-a Mostar izašao je zadovoljan sa sastanka u Vladi te najavio da će uslijediti i zajednička izjava Vlade i sindikata kroz satak vremena.

“Moram reći da sam zadovoljan, nadam se da će sastanak uroditi plodom. Razgovarali smo o svemu, problemima koji su nastali, i uistinu mogu iskazati jednu vrstu zadovoljstva i mislim da smo ovo trebali možda prije puno napraviti”, ustvrdio je Anić.

Istaknuo je da se nada skorom početku pregovora sukladno potpisanom protokolu, i da će se pregovarački timovi uskoro sastati i riješiti nedoumice. U Vladi se još čeka odgovor federalnog ministra može li Dalibor Vuković, čiji sindikat nije reprezentativan, biti član pregovaračkog tima, premda je jasno da može i da je traženje mišljenja bilo bespotrebno. Reprezentativni sindikat u svoj tim može pozvati bilo koga i Vlada na taj dio nema utjecaj.

I na jučerašnjoj sjednici Skupštine kazano je da se Vlada ne smije miješati u rad sindikata. Anić je ponovio da Vuković i njegov kolega nisu u tim pozvani kao predstavnici reprezentativnog sindikata, nego kao stručnjaci. Optimizam je utemeljio na činjenici da se po prvi puta sjelo za stol i otvoreno i ljudski razgovaralo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.