Aljoša Čampara predložio ukidanje zabrane kretanja građana

Aljoša Čampara predložio ukidanje zabrane kretanja građana
Fena

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana („policijski sat“) na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Čampara je predložio da Ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 04. svibnja 2020. godine navodeći da, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, cijeni kako su stečeni uvjeti za potpuno ukidanje ove mjere.na području…

Federalnom stožeru civilne zaštite predložio je, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 04. svibnja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutrašnjih poslova nije upuštao, da se to početkom svibnja učini postepeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom slučaju ministar Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na području Federacije BiH na način da se u periodu od 04. svibnja 2020. godine do 10. svibnja 2020. godine zabrani kretanja građana na području FBiH od 22:00 sati do 05:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. svibnja 2020. godine.

Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa (COVID-19), saopćeno je iz Kabineta ministra.