AKCIJA U TREBINJU Policija uhitila muškarca zbog komentara na Facebook-u

Facebook mobitel
Ilustracija

Policija u Trebinju uhitila je osobu čiji su inicijali G. A. nakon prijave da je prijetio smrću putem komentara na Facebook-u.

U PU Trebinje navode da im je prijavljeno kako je G. A. na Facebook stranici Herceg televizije, ispod teksta s naslovom „Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ napisao komentar koji je kod oštećenog izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

"PU Trebinje je nakon prijave uhitilo G. A. i izvršen je pretres stana koji koristi, kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: kućište računala nepoznate marke i dva mobilna telefona", navode u PU Trebinje.

O prijavi je obaviješteno Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju koje je događaj kvalificiralo kao kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti, te je naložilo policijskim službenicima da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentiranja kaznenog djela.

Prema neslužbenim informacijama, G. A. je u komentaru uputio prijetnje gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću napisavši, između ostalog, da ga treba ubiti i da ga neće "puno mučiti". Komentar je naknadno izbrisan.