AKCIJA TRANSPORTER Zbog krijumčarenja droge uhićeni i policajci

Policija RS kombi
Ilustracija

Šest osoba, od kojih su dvojica djelatni policajci, uhićeno je u četvrtak na području Banje Luke pod sumnjom da su umiješani u ilegalnu trgovinu narkoticima, potvrđeno je iz policijskih izvora.

Uhićenja su provedena u sklopu istrage koju još od 2021. godine vodi Tužiteljstvo BiH, a cilj joj je razbijanje mreže organiziranog kriminala povezane s trgovinom drogom.

Među uhićenima uz policajce je i Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik ministra sigurnosti BiH, koji je označen kao jedan od organizatora kriminalne skupine.

Iz MUP-a RS-a priopćeno je kako su uhićeni B. C., M. M., P. V., S. V., D. К. i M. V. Radi se o bivšim i aktualnim inspektorima policije RS-a. U akciji “Transporter” ranije je zaplijenjeno 303 kilograma droge skank.

Kako Srpskainfo saznaje uhićeni su Bojan Cvijetić, bivši inspektori u policiji Mladen Milanović i Predrag Vatreš, zatim Predrag Vukašinović koji je bio šef Odsjeka za krađe vozila, kao i inspektor Danijel Kovačić i pripadnik MUP-a Milan Vučić. Ovom istragom obuhvaćeni su i Aleksandar Nikolić i Predrag Dukić.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske najavili su kako će dvojica policajaca koji su privedeni biti suspendirani do okončanja istrage. Njih se sada tereti za zloporabu službenog položaja i ovlasti i sprječavanje dokazivanja kaznenog djela.

Predmet pod oznakom "Transporter" otvoren je nakon što su uz međunarodnu policijsku suradnju dešifrirane zaštićene komunikacije kojima su se koristili kriminalci.

Aplikacije Sky i Anom godinama su predstavljale glavno sredstvo dogovaranja različitih kriminalnih aktivnosti, a nakon njihova razbijanja u BiH su uslijedila brojna uhićenja, uključujući tu i pripadnike policijskih agencija koji su otkriveni kao pomagači kriminalaca.