AKCIJA SPAŠAVANJA Na planini nestalo dvoje Nizozemaca, GSS dobio poziv od veleposlanstva

slovenka,gss,Velež,gss,visočica ,Nizozemci,spašavanje
GSS/Ilustracija

Gorska Služba Spašavanja - Stanica Sarajevo jutros je u 6:10 sati zaprimila poziv od Nizozemskog veleposlanstva u kojem je obaviještena da je dvoje državljanja Nizozemske nestalo na području planine Visočice, prenosi Avaz.

Nakon procedure pozivanja Operativnog dežurnog centra Županijske Civilne zaštite i dobivanja odobrenja za izlazak na ternen, GSS - Stanica Sarajevo je uputila dva Tima Gorskih spasilaca s potražnim psima odmah na teren.

Uslijed jako teškog terena i obzirom da su unesrećeni proveli noć na otvorenom u ovim trenutcima se okupljaju i ostali timovi Gorskih spasilaca - Stanice Sarajevo i bit će upućeni na teren u cilju što efikasnijeg i bržeg pronalaska unesrećenih i izgubljenih osoba.
Kako je objavljeno na Facebook stranici GSS Novi Grad Sarajevo u selu Bobovica je pronađeno vozilo nestalih.

Uspjeli smo ostvariti kontakt, dobiti lokaciju tj. koordinate gdje se naša ekipa uputila prema lokaciji, nakon čega su ostali bez baterije u telefonu. U potragu su uključeni na poziv Županijske uprave civilne zaštite Županije Sarajevo Policija PU Trnovo, GSS Novi Grad Sarajevo i druge stanice GSS Županije Sarajevo. Hladno je i zahtjevan je teren - navedeno je na Facebook stranici.