ADVENT U MOSTARU "Šaljemo poruke ljubavi, mira, nade, vjere i radosti"

Advent u Mostaru
Advent u Mostaru
Fena

Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u nedjelju navečer svečano je otvorena manifestacija “Advent u Mostaru”.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić naglasio je za Fenu kako se paljenjem adventskih svijeća šalju poruke – ljubavi, mira, nade i vjere te radosti što je, kako kaže, upravo ono što nam svima treba u ovom periodu kako zbog svjetske krize uzrokovane pandemijom covida-19 tako i krize unutar naše države.

"Znate da su ovih dana dosta turbulentna događanja i na političkoj sceni u BiH, tako da mislim da bismo svi zajedno trebali poslati poruku mira, ljubavi, tolerancije, dijaloga i svega onog što je pozitivno", ustvrdio je gradonačelnik.

Izrazio je nadu da će svi građani u jednom finom ozračju provesti mjesec prosinac, malo se proveseliti, zabaviti te dočekati 2022. godinu koja će pred Gradskom upravom Grada Mostara, navodi, biti jedna od najizazovnijih.

"Ja sam optimističan, čekamo 2022. godinu i nadam se da će nam ona biti puno uspješnija", naglasio je Kordić, zahvalivši svima iz organizacijskog odbora koji su radili na manifestaciji “Advent u Mostaru”.

U glazbenom programu nastupili su zborovi iz mostarskih župa.

Od idućeg tjedna mostarski Advent otvara gastro kutak s najrazličitijim delicijama, mirisima cimeta i klinčića, a otvaranjem klizališta započet će i bajka u parku Zrinjevac.

Advent u Mostaru zasjat će punim sjajem polovicom prosinca s desecima tisuća lampica u Gradskom parku i na Šetalištu te uz zanimljiv program, svakodnevne koncerte, nastupe plesača, glumaca, mađioničara i drugo./HMS