Za hercegovina.info govori sportski direktor MNK Brotnjo Ivan Šimunović

MNK Brotnjo, intervju

Deset dana ostalo je do početka nove sezone Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Parketi miruju još od svibnja kada se u finalnoj seriji doigravanja za prvaka momčad FC Mostar Stari Grad Staklorad okitila trećim naslovom prvaka svladavši MNK Brotnjo iz Čitluka.

No, ljetna stanka je brzo došla svome kraju i klubovi su već početkom rujna krenuli u slaganje momčadi za novu natjecateljsku sezonu i s pripremama za istu.

Velike promjene u ljetnoj stanci dogodile su se i u momčadi viceprvaka Brotnja iz Čitluka, koji iza sebe ima jednu od najboljih sezona u povijesti.

Naime, klub je nakon devet sezona igranja napustio kapetan i ikona kluba novotravničanin Kristijan Pantić. Promjene su se dogodile i na čelnim funkcijama kluba, a o svemu više smo danas porazgovarali sa sportskim direktorom kluba Ivanom Šimunovićem.

-Za početak bih se osvruno na proteklu sezonu. Kao što ste i sami kazali za nas je ona bila kao iz bajke. Ono što smo živjeli i doživjeli kroz finalnu seriju je nešto što će ostati u svima nama za cijeli život.

Cijeli grad je gorio za naš klub, dvorana je bila pretjesna za sve one koji su nas željeli bodriti, a impresivna koreografija naših navijača ostati će kao jedna predivna uspomena za svakoga od nas. Što se tiče ishoda finala, jednostavno smo boljima od sebe u tom trenutku mogli jedino pružiti ruku i čestitati na zasluženoj tituli.

No, nova sezona i novi izazovi su već pred vama?

-Istina. Marljivo smo radili cijelo ljeto na svim poljima kako bi sezonu dočekali što spremniji. Već početkom rujna krenuli smo s pripremama. Tu želim isaknuti važnost našega kondicijskog trenera Franka Gugića koji je već drugu godinu s nama i koji ima velike zasluge za to kako naša momčad izgleda na terenu. Odigrali smo i neke prijateljske trening utakmice, a još neke su pred nama do prvoga kola.

Bilo je promjena i u igračkom kadru?

-Tako je. Kao što ste i sami rekli bilo je dosta promjena. Nakon velikih devet godina napustio nas je naš kapetan Kristijan Pantić kojemu i ovim putem zahvaljujem za sve što je napravio u dresu našega kluba. U idućoj s nama također neće biti ni Nikola Granić koji je prešao u Ljubuški. Što se tiče dolazaka stigla su nam četiri nova igrača koja su od prvog dana priprema sa nama što me izuzetno veseli. To su; vratar Andrijano Dujmović i Marin Suton iz Zrinjskog, iz momčadi Seljaka stigao nam je Anđel Čolak, dok nam se iz momčadi Porto Tolera iz Ploča pridružio Josip Stjepanović. Za naše nove igrače imam samo riječi hvale. To su sve provjereni futsal igrači koji će svojim iskustvom pridonijeti tome da se Brotnjo i ove godine bori za sami vrh Premijer futsal lige BiH. No, moram istaknuti kako u posljednjim trenutcima prijelaznog roka postoji mogućnost dolaska jednog ili dvojice jako zanimljivih igrača, kaže za Hercegovina.info sportski direktor čitlučana Ivan Šimunović.

Što možemo očekivati od nove natjecateljske sezone Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine?

-Mišljenja sam da nikada nećemo gledati jaču ligu. Blagu prednost nad svima ponovno dajem momčadi FC Mostar SG Staklorad. Što se tiče ostalih klubova Salines je odradio odličan prijelazni rok i na klubu doveo vrhunskog trenera, Centar kreće u jednu novu priču kojom će dirigirati sportski direktor i legenda domaćeg futsala Nijaz Mulahmetović, a prema informacijama kojima raspolažem mislim da ne treba otpisivati ni Zrinjski za koji se nadam da će se izdići iz svih problema i da će ligu činiti još zanimljivijom i neizvjesnijom. No, i ostali klubovi su radili na jačanju svojih momčadi tako da nas očekuje jako zanimljivo prvenstvo.

Prvo kolo vašu momčad očekuje 5. listopada kada na domaćem parketu u renoviranoj dvorani dočekujete momčad Seljaka iz Livna.

-Tako je kao prvo moram istaknuti kako smo izuzetno sretni što je naša dvorana zasjala novim sjajem i što će svi sportski kolektivi iz naše općine imati znatno bolje uvjete za rad. Što se tiče prvog kola, tradicionalno neugodan protivnik koji nas je često znao poraziti i na našem parketu. Predvođeni su izbornikom Ivom Krezom, a u proteklim danima doveli su i jednog fantastičnog igrača Zvonimira Teklića koji će znatno pojačati kvalitetu Seljaka. No, nadam se kako će naš trener Matej Čilić znati dobro pripremiti momčad za tu utakmicu, te kako ćemo na samom početku prvenstva upisati prva tri boda, a sve naravno uz pomoć naše vjerne publike koju i putem vašeg portala Hercegovina.info pozivam da nam bude igrač više.

Za navijače spremate i posebnu akciju.

-U pravu ste. U pripremi je akcija pod nazivom #Zajednosmojači, no o svemu više u narednim danima biti će te obavješteni putem naših službenih stranica, zaključio je na kraju razgovora za Hercegovina.info sportski direktor MNK Brotnjo Ivan Šimunović.