VIDEO  Žestoka tučnjava šakama pomahnitalog košarkaša i navijača!

Navijač koji je iz prvog reda tribina pratio košarkašku utakmicu filipinske prve lige između Burger King Whoppersa i Smart Gilasa prošlog vikenda vjerojatno se danas proklinje što je provocirao lokalnu zvijezdu.

Gledatelja s plaćenom ulaznicom Akaina Katigbaka zasmetao je težak faul kapetana momčadi Whoppersa Wynnea Arbolede nad suparničkim košarkašem, te ga je počeo vrijeđati sa svog stolca uz aut-liniju u Quezon Cityju. Njegova ustrajnost toliko je razbjesnila kapetana, inače zeta vlasnika momčadi Whoppersa, da je sasvim izgubio kontrolu i huliganski nasrnuo na navijača, udarivši ga nekoliko puta žestoko u glavu.

Sudac je nakon incidenta isključio zvijezdu Whoppersa, koja sada iščekuje kaznu tamošnje košarkaške organizacije. Svoj je brutalan čin pokušao opravdati objašnjavajući da ga je Katigbak vrijeđao i psovao čitavo vrijeme utakmice. Kasnije mu se svejedno ispričao priznavši krivnju.

- Preuzimam odgovornost za svoj pogrešan postupak. Takav je način ponašanja navijača zapravo dio igre. Žao mi je - rekao je Arboleda.

Filipinac, iznimno snažne, široke konstitucije, poznat je po svojoj požrtvovnoj defenzivnoj igri. S obzirom da je specijalist za krađu lopti, popularan je pod nadimkom “Kradljivac”.