USPJEH Velež se s međunarodnog natjecanja vratio sa šest medalja

Plivači Vekeža u Trebinju 2023
P.K. Velež

Završen je prvi međunarodni plivački miting 'Trebinje Open 2023' kojeg je organizirao Klub vodenih sportova 'Leotar' iz Trebinje. Na mitingu je sudjelovalo više od 370 natjecatelja iz 14 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen s ekipom od 14 plivača, a to su bili: Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Hamza Tipura, Emin Begić i Abdullah Marić. Osvojili su ukupno šest medalja, od čega je jedna zlatna, a pet je srebrenih.

Uspješan nastup imala je Danja Alikalfić (2011.) koja je osvojila dvije medalje. Zlatnu medalju je osvojila u disciplini 100 metara delfin, a srebrenu na 50 metara delfin. Dvije medalje osvojila je i Ajna Talić (2012.). U discplinama 50 i 100 metara prsno Ajna je ostvarila plasman na drugo mjesto i osvojila dvije srebrene medalje. Ajna je na 50 metara delfin bila četvrta.

Isti uspjeh ostavio je i Fatih Boškailo (2011.). Do dvije srebrene medalje Fatih je došao u disciplinama 50 i 100 metara prsno. Broj medalja je mogao biti veći jer je u disciplini 50 metara delfin zauzeo četvrto mjesto.

Ostali plivači su postigli veoma dobre rezultate, oborili svoje rekorde, a mnogi od njih su i nadmašili očekivanja. Iz kluba su izdvojili četvrto mjesto Eme Penave (2013.) u disciplini 50 metara delfin. U narednom razdoblju članove tog kluba očekuju nova natjecanja i izazovi na koje će biti spremni.