VIDEO  UNATOČ PORAZU DUJMOVIĆ BRILJIRAO "Tek sada za nas počinje Europsko prvenstvo"

Andrijano Dujmović
NS BiH

Futsal reprezentacija BiH Europsko prvenstvo otvorila je u subotu porazom od Španjolske. Ruku na srce, to je bilo i za očekivati s obzirom na to da su Španjolci sami vrh svjetskog futsala i jedni su od glavnih kandidata za osvajanje prvenstva.

Reprezentativcima BiH može se samo čestitati na hrabroj igri, borbenosti i zalaganju, a tim više što je ovo za njih prvo veliko natjecanje u povijesti te je i sam plasman na isto veliki uspjeh.

Unatoč porazu od 5:1, na vratima BiH odličan je bio Andrijano Dujmović vratar MNK Hercegovina. U nekoliko navrata fantastično je branio udarce Španjolcima i spasio svoju momčad možda i od većeg poraza.

"Bili smo svjesni kakvu snagu posjeduje Španjolska, jedna od najboljih ekipa na svijetu. Željeli smo se pokazati u najboljem svjetlu na velikoj pozornici, kao što je prvi nastup na Europskom prvenstvu. Mislim da smo u tome uspjeli jer smo odigrali jako korektnu utakmicu. Ono što je još važnije je to da smo prošli smo bez ozljeda i kartona", kaže nam Dujmović.

"Sama čast je biti na terenu s igračima poput Ortiza, Lozana, Didaca i ostalih. Mislim da sam time sve rekao o Španjolcima, suvišno je bilo što više dodati".

BiH očekuju još dva susreta u skupini.

"Tek sada za nas počinje Euro, bodove tražimo protiv Gruzije i Azerbejdžana. S pravom se možemo nadati pozitivnim rezultatima u preostale dvije utakmice, ali isto tako znamo da će biti jako teško izboriti četvrtfinale Europskog prvenstva", javio se Dujmović za Hercegovina.info iz Nizozemske.

Sadržaj se učitava...

Podsjetimo, igrač Vrgorca Josip Bošković upisao se na utakmici protiv Španjolske u povijest, postigavši prvi pogodak za futsal reprezentaciju BiH na velikim natjecanjima.

Sljedeću utakmicu reprezentacija BiH igra u srijedu 26. siječnja protiv Gruzije, dok će dva dana kasnije izabranici Ive Kreze snage odmjeriti s Azerbejdžanom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.