FOTO  U susjedskom derbiju Mostar Stari Grad svladao Brotnjo

FC Mostar Stari Grad Brotnjo
Hercegovina.info

U utakmici 5. kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine snage su večeras u susjedskom derbiju odmjerili FC Mostar Stari Grad Staklorad i Brotnjo iz Čitluka. Slavili su na kraju Mostarci rezultatom 4:1.

No, nije sve idealno počelo po domaće. U 9. minuti gosti iz Čitluka su poveli. Ubacio je iz kuta Vinko Prusina, loptu na volej dočekao njegov prezimenjak Antonio Prusina koji puca, a loptu u mrežu skreće Darko Ivanković za slavlje gostiju.

Do poravnanja Mostarci dolaze u 15. minuti. Presjekli su domaći jedan napad gostiju iz Čitluka, sjajno istrčali kontru, a naposljetku je praznu mrežu pogodio Kahvedžić.

Mogli su gosti do kraja poluvremena doći do novog vodstva. Najprije je Ivanković imao odličnu prigodu za pogodak u 16. minuti, ali brani mu je vratar domaćih.

U 20. minuti trese se mreža domaćih. Loptu je sa svojih vrata bacio rukom Vučić, Ivanković skočio glavom na nju i ona je završila u mreži. No, sudac je poništio pogodak smatrajući kako Ivanković loptu nije dirao. Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

U nastavak bolje ulaze domaći.

U 21. minuti sjajan pogodak postigao je Slobodan Rajčević. Zakucao je igrač domaćih loptu pod gredu, ništa tu nije mogao ni večeras raspoloženi vratar Brotnja Marko Vučić.

Do trećeg pogotka domaći dolaze u 27. minuti. Pucao je Bilal Jelić, a lopta je udarila u jednog igrača Brotnja, promijenila smjer i završila u mreži.

Do kraja utakmice Mostarci su došli do još jednog pogotka. U 39. minuti na asistenciju Rajčevića pogodio je Čorhodžić za konačnih 4:1.