TURNIR 4 KAFIĆA U LJUBUŠKOM Stižu Perišić i Dodig, ali i Mirta Šurjak

Turnir 4 kafića u Ljubuškom
Hercegovina.info

Tko kaže da ove godine neće biti Turnira Četiri kafića? Onaj originalni, splitski je doduše ugašen, ali zato je pod istim imenom organiziran turnir u Ljubuškom. Za sve ljubitelje spomenutog turnira bitno je napomenuti da je koncept  isti, jako puno igrača koji su igrali na Gripama, svoje snage ce odmjeriti i u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.  Prikupljena sredstva od turnika bit će donirana u humanitarne svrhe, Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Duga i Rehabilitacijskom Centru za osobe s teškoćama u razvoju iz Ljubuškog, kao i lokalnim obiteljima koje su u potrebi. 

Službeni organizator turnira je Udruga za razvoj sporta Ljubuški koju predvode Luka Herceg, Martin Ivanković, Ivan Zlopaša, Marko Vučić. Nedavno su u sklopu Adventa organizirali i izvlačenje polufinalnih parova, pa se tako 23. prosinca od 17:00 sati sastaju Hotel Hum i CB Sirius, a od 18.00 sati Restoran Amfora i CB Bell Ami. 

Za Hum, koji će voditi Ivan Bunoza, a na klupi sjediti legendarni Blaž 'Baka' Slišković od poznatijih imena najavljeni su Ermin Zec, Boris Pandža, Marko Bencun, Marin Ćorluka, Zajko Zeba, Želimir Terkeš, Wagner, Josip Ćorluka, Damir Zlomislić... Nasuprot njima u dresu Siriusa, koji vode Mate Bukmir i trener Mario Tot zaigrat će Romano Obilinović, Toni Šunjić, Ivan Baraban, Matej Šakota, Zvonimir Kožulj, Zvonimir Ćavar, Ante Grbešić, Kristijan Jakić, Nikola Katić...

U drugom polufinalu za Restoran Amforu, koji vode Darjan Markić i Ivan Kraljević a na klupi im sjedi Mišo Krstičević, zaigrat će uglavnom bivši igrači Hajduka Vladimir Balić, Dragan Blatnjak, Hrvoje Vejić, Vlatko Đolonga, Mario Vušković, Stanko Bubalo, Almir Turković, Mate Bilić... kao i Josip Božinović, Luka Suton, Luka Nižić, Miran Kraljević, Pavo Mikulić, Elvir Rahimić. 

Za Bell Ami, koji vode nekadašnji junior Hajduka Andrej Markić i trener Filip Majić uglavnom igra generacija mlađih hajdukovaca kao što su Goran Jozinović, Tomislav Bušić, Božidar Radošević, Miro Varvodić, igrač Dinama Luka Menalo, potom Stipe Plazibat, Nikola Granić, Jure Pušić, Tomislav Bevanda...

Najavljen je i dolazak hrvatskih rukometnih reprezentativaca Josipa Šarca, Davida i Mateja Madića te Mateja Hrstića, koji bi također trebali zaigrati. 
Pozvan je i proslavljeni tenisač Ivan Dodig, kao i poseban gost, trener Hajduka Mislav Karoglan. Za razliku od splitskog turnira, u Ljubuškom će se razigravati i za treće mjesto na način da će poraženi polufinalisti o trećeplasiranom odlučivati udarcima s bijele točke, nakon čega će uslijediti finale koje bi trebao suditi Irfan Peljto, prvi bosanskohercegovački sudac koji je sudio utakmice Lige prvaka. 

Program će voditi Mirta Šurjak. Organizatori su pripremili i bogatu lutriju na kojoj će biti ponuđeni brojni dresovi poznatih sportaša, među ostalima i dresovi hrvatskih reprezentativaca Ivana Perišića, Joška Gvardiola, Luke Modrića i Matea Kovačića, klupski dresovi Andreja Kramarića, Marija Pašalića, Marka Livaje, Rokasa Pukštasa, Zvonimira Šarlije, Filipa Krovinovića, Luke Menala, Luke Sutona, Božidara Radoševića, Damira Zlomislića, Wagnera, Branimira Cipetića, Nikole Katića...., košarkaša Clippersa Ivice Zubca, igrača Rome Paola Dybale te brojnih hercegovačkih nogometnih i malonogometnih klubova, kao i dresovi rukometaša poniklih u Ljubuškom koji igraju po svijetu...

Ono što preostaje za kraj jest pozvati Vas sve na ovaj nogometni turnir, 23. prosinca od 17h, kako bismo svi skupa pomogli onima kojima je pomoć potreba, ali i zabavili se uz ugodno druženje.