Tko je najviše profitirao Messijevim odlaskom u PSG? - Michael Jordan!

Michael Jordan
Michael Jordan
usatoday.com

Messi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Barcelone i očekivalo se da će potpisati novi ugovor s katalonskim klubom, ali se to na kraju nije dogodilo.

Zbog teške financijske situacije Barcelona nije mogla registrirati Messija za novu sezonu, iako je on pristao na uvjete koje je klub nudio, ali je bilo jasno da će sreću morati potražiti u drugom klubu.

Messi je imao nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali je mnogima bilo jasno da ćemo Argentinca u narednom razdoblju gledati u dresu Parižana.

On je s PSG-om potpisao dvogodišnji ugovor i službeno je predstavljen prošlog tjedna, a očekuje se da će za svoj novi klub debitirati za dva tjedna jer još uvijek nije dovoljno spreman.

Messi je u PSG-u zadužio dres s brojem 30, a očekivano je ovaj dres postao najprodavaniji u francuskom klubu. Navijači PSG-a su prethodnih dana "hrlili" u trgovine kako bi kupili Messijev dres čime je prodaja dresova nevjerojatno skočila.

Zbog toga ruke trlja i legendarni Michael Jordan jer njegova kompanija "Air Jordan" proizvodi dresove za PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako piše španjolska Marca Jordan u ugovoru s PSG-om ima stavku da zarađuje 5% od profita koji klub ima prodajom svoje sportske opreme. Do sada su Parižani zaradili oko 120 milijuna eura prodajom Messijevih dresova što je zaista nevjerojatno, a Jordan sam je inkasirao oko šest milijuna eura", prenosi sportsport.ba.

Očekuje da će se trend prodaje Messijevih dresova nastaviti i u narednom razdoblju što može radovati Parižane, ali i legendarnog Jordana.