VIDEO  Teniski svijet oduševljen Dinom Prižmićem (18), Đoković poručio: "Nevjerojatan je, želim jednog dana biti uz njega"

Prižmić Đoković

Novak Đoković pobijedio je u prvom kolu Australian Opena 18-godišnjeg hrvatskog tenisača Dinu Prižmića s 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4) u setovima. Hrvatski tenisač, inače 178. igrač na ATP ljestvici, uspio je Đokoviću uzeti jedan set, spasio je čak šest meč-lopti u četvrtom setu, ali prvi igrač svijeta ipak nije dopustio iznenađenje.

Eurosportovi komentatori Nick Kyrgios i Nick Lester sipali su pohvale na račun mladog hrvatskog igrača, a nahvalio ga je i Jim Courier uoči intervjua s Đokovićem na terenu. Srpski tenisač početak svojeg obraćanja navijačima posvetio je Prižmiću uz ovacije čitavog stadiona.

"Zaslužuje svaki pljesak koji je dobio danas. Nevjerojatan igrač, tako zreo, a ima tako malo godina. Sjajno se nosio s ovim terenom, ovo je njegov trenutak, moglo je vrlo lako sve otići na njegovu stranu. Strašno se borio iako je gubio, nevjerojatan mentalitet i natjerao me da se dobro, dobro pomučim, to je sigurno.

Iskreno, imam samo puno hvale i komplimenata za njega, govorit ću o njemu i na press-konferenciji. Sviđa mi se kako koristi širinu terena, fantastično se brani, ma nevjerojatan meč za nekoga tko ima 18 godina i tko nikad nije igrao na ovakvoj pozornici.

Svaka čast i njemu i njegovoj obitelji, želim jednog dana biti u njegovom kutu, nadam se da će me pozvati, jer ćemo ovog dečka gledati dugo u budućnosti. Dosta sam se mučio u ovom meču, ali to je sve Prižmićeva zasluga. Imao je odgovor na sve, fizički je izrazito moćan i dobro se prilagođava na promjenu uvjeta. Vjerujem da ću biti bolji u sljedećem meču", rekao je Đoković.