VIDEO  Zverev vrištao od bolova, Nadal u finalu Roland Garrosa

Zverev
Eurosport

Rafael Nadal prvi je finalist Roland Garrosa, Nijemac Alexander Zverev morao mu je predati nakon teške ozljede desnog gležnja krajem drugog seta nakon tri sata igre

Rafael Nadal osvojio je prvi set polufinala Roland Garrosa nakon tie-breaka 10-8, izborio je i drugi u epskom meču nakon tri sata i osam minuta igre, a njegov protivnik Alexander Zverev prilikom udarca ozbiljno je iskrenuo desni gležanj pokušavajući stići jednu paralelu.

Izgledalo je dosta ozbiljno, Nijemac je vrištao od boli, a iznijeli su ga s terena u kolicima. Nakon deset minuta vratio se na štakama i predao meč. Nakon njih na teren će Marin Čilić i Casper Ruud.

Zverev je mogao ranije do 1-1 u setovima, vodio je 4-2 i 5-3, ali Nadal je uz podršku pariške publike smogao snage vratiti se i spletom okolnosti završio posao ranije nego što je bilo tko mogao očekivati.

"Jako sam tužan zbog njega jer je odigrao nevjerojatan turnir. Znam kako se i koliko borio da bi osvojio Grand Slam. Nadam se da će se ubrzo oporaviti i vratiti na teren, želim mu sve najbolje", rekao je Nadal i nastavio:

"Bio je to jako težak meč, više od tri sata i nismo završili drugi set. Nivo je bio jako visok, tako je obično kad igram protiv njega. Dogodilo se puno toga, ali u finalu sam i to mi je jako važno. Završilo se ovako, bili smo zajedno prije početka meča, izašli zajedno i užasno mi je teško".