ZA MLADE SPORTAŠE I GLAZBENIKE Marin Čilić dodjeljuje 20 stipendija

Zaklada Marin Čilić
Zaklada Marin Čilić

Zaklada Marin Čilić nastavlja svoju tradiciju dodjele stipendija darovitoj djeci u Hrvatskoj. Već šestu godinu pozivaju mlade talente da se prijave na program stipendija Zaklade Marin Čilić. Do danas su dodijeljene čak 103 stipendije, a Zaklada i dalje traži nove talentirane glazbenike i sportaše. Natječaj je otvoren do 4. prosinca, a šestoj generaciji stipendista bit će dodijeljeno ukupno 20 stipendija, podijeljenih u dvije kategorije: glazbenu i sportsku.

"Veseli nas što se projekt nastavlja i šestu godinu zaredom jer smo u prethodnih pet godina imali čast i sreću upoznati predivne mlade osobe, čije su priče i uspjesi zaista inspirativni. Trenutno se oporavljam od ozljede koljena i kao i svaki oporavak, ima boljih i lošijih dana pa se često sjetim prepreka preko kojih naši stipendisti svakodnevno prolaze i to me, moram priznati, motivira", rekao je Čilić pa dodao:

"Veselim se čitati nove prijave i ovim putem pozivam sve mlade da podijele s nama svoju priču te da na taj način postanemo dio njihovog puta."

Dijeli stipendije u iznosu od 1500 eura

Marin Čilić istaknuo je ranije koliko cijeni svaku prijavu na ovom natječaju jer iza nje stoji dijete koje je uložilo vrijeme i trud kako bi poslalo svoju prijavu, ali i dijete koje svaki dan marljivo radi i trenira kako bi ostvarilo svoje snove.

Prijava sadrži i motivacijsko pismo u kojem kandidati obrazlažu zašto upravo oni zaslužuju stipendiju, a njihove riječi često potaknu i odrasle, danas uspješne osobe da se prisjete vlastitih početaka, odnosno koliko bi im značilo da je na početku puta netko prepoznao njihov rad.

Deset stipendija bit će dodijeljeno mladim nadarenim sportašima i sportašicama, članovima nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu, a deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju.

Sve sportske stipendije kao i stipendije glazbenika u srednjoj školi iznose 1500 eura (11.301,75 kn), dok stipendije za glazbenike iz osnovnih škola iznose 1000 eura (7534,50 kn). Stipendije su namijenjene pokrivanju različitih troškova, uključujući školarine, usavršavanja i seminare, sudjelovanja na natjecanjima te troškove kupnje sportske opreme, odnosno glazbenih instrumenata i pomagala. Sredstva će se isplaćivati u mjesečnim iznosima tijekom školske godine.