U14 Mostar ugostio mlade tenisače u okviru europskog turnira

Igrači i igračice
TK Mostar

Protekli tjedan u Teniskim klubu Mostar se održavao Međunarodni juniorski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Europske teniske federacije TE (Tennis Europe), a igrao se pod nazivom 'Mostar Open 14&U 2020'. Turnir je kategorija 3. Glavni turnir je počeo u utorak 5.10., a završio, u nedjelju 11.10. Turnir se igrao svaki dan u terminima od 9 do 18 sati. 

Na turniru je nastupilo 48 sudionika iz 11 zemalja. Osim sudionika iz naše zemlje, kojih je u obje konkurencije bilo ukupno 16, na turniru su bili zastupljeni igrači i igračice iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Ukrajine, Kanade, Grčke, SAD, Nizozemske i Švicarske.

Format turnira igrao se na kosturu od: muški 32/ženski 32. U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije. U muškoj konkurenciji pojedinačno, slavio je Marko Maksimović iz BiH. On je u finalu pobijedio Duju Markovinu iz Hrvatske, rezultatom: 6:0, 6:0. 

U ženskoj konkurenciji pojedinačno pobijedila je Nastasija Nesterović iz Njemačke. U finalu je bila bolja od Nike Granić iz Hrvatske. A rezultat je bio 6:2, 6:3. Najbolji muški par bio je: Stjepan Bogdan (CRO) i Tymofii Milovanov (UKR). Oni su u finalu pobijedili par Stefan Đoković (MNE) i Marko Maksimović (BiH) rezultatom 6:4, 7:5.

Najbolji ženski par je bio: Petra Mirković (MNE) i Asja Salkanović (BiH). One su bile bolje od hrvatskog para Ela Giergia i Astrid-Joha Bilić rezultatom: 6:1, 7:6(5).