"U njima je tolika želja, žele tu medalju, mislim da ćemo imati hrvatsko finale"

Ivan Dodig, Marin Čilić, Željko Dodig
Ilustracija

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Marin Čilić izborili su polufinale Olimpijskih igara u parovima. Prijatelji, susjedi i kumovi, u Hercegovinu su donijeli sedam Grand Slam titula i Davis Cup naslov. U kolekciji im nedostaje samo medalja s Olimpijskih igara. Sada su samo jedan korak do toga. Njihov nastup u Tokiju za Hercegovina.info komentira teniski stručnjak, trener u Tenis klubu Međugorje i Ivanov brat, Željko Dodig.

NAJBOLJI KADA JE NAJPOTREBNIJE

"Danas su Marin i Ivan odigrali jako dobar meč iako su imali teške protivnike. Murray i Salisbury su igrali odličan tenis. No, u svim bitnijim trenutcima, pogotovo u drugom dijelu meča Ivan i Marin odigrali odlično i to je presudilo. Kao što znamo iz iskustva, iz Davis Cupa, njih dvojica jako dobro surađuju i stoje na terenu u velikim i bitnim mečevima. Davis Cup im je sigurno pomogao da ovaj današnji meč ode u njihovu korist."

NOVOZELANĐANI U POLUFINALU

"Što se tiče Novozelanđana, oni su jako neugodni protivnici. Tu posebno mislim na Venusa. Znamo ga od prije. On ima jako čudnu tehniku, ali kada pogađa teško ga je pročitati. Izrazito je neugodan po Ivana, ako gledamo njihove prijašnje mečeve. No, nadam se da će Ivan i Marin kao tim dobro posložiti stvari odigrati dobar susret i izboriti finale što je i prioritet."

O PRITUŽBAMA TENISAČA NA VRUĆINE

"Tenisači su naučili na vrućine i svakakve uvjete. Nije im lako, ali kroz što su sve oni prolazili dok su došli do tu, mislim da se oni bez problema nositi s tim. Za njih to nije problem i spremni su na te stvari."

MOGUĆE HRVATSKO FINALE

"Najljepše bi bilo kada bi ove Olimpijske igre završile na način da imamo naša dva predstavnika u finalu, a za ostalo bi onda lako. Neka onda bolji pobjedi. Pavić i Mektić igraju cijelu ovu godinu odlično. Mučili su se prva dva meča, ali zasluženo su tu gdje im je i mjesto. Mislim da ćemo imati hrvatsko finale na ovim Olimpijskim igrama. Kako stvari stoje, ja sam optimist. Kakvu energiju svi naši dečki imaju, oni to zaslužuju."

NEDOSTAJE SAMO OLIMPIJSKA MEDALJA 

"Ivan i Marin su dosta toga kompletirali u svojoj teniskoj karijeri, ovo bi sigurno bio vrhunac svega. Jedan su korak do toga, iskreno se nadam da će i to imati u svojoj kolekciji. U njima je tolika želja, ne predaju se, žele tu medalju."

O DALJNJOJ SURADNJI U PAROVIMA

"Njihova suradnja će i dalje postojati, to je sigurno. Marin je još uvijek baziran na singl, ali jako dobro igra i parove. Uz malo zajedničkih treninga to bi se moglo podići na jednu još višu razinu. No i ovo što su odigrali do sada je dobar pokazatelj da mogu napraviti dosta i u konkurenciji parova. Jako su dobar tim i jako se dobro slažu."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.