TURNIR Mostar ugostio mlade ITF tenisače iz devet zemalja

Tenis lopta
Ilustracija

U Teniskom klubu Mostar, završen je Međunarodni turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF, a igrao se pod nazivom 'Mostar Open 18&U 2020'.

Turnir je počeo u nedjelju 6.9.2020. godine. Rang turnira je 4 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000. godine. Kvalifikacije se nisu igrale, a glavni turnir je počeo u utorak 15. rujna i trajao je šest dana.

U glavnom turniru su nastupili:
- Muška konkurencija - 31 igrač (sedam zemalja) 
- Ženska konkurencija - 25 igračica (sedam zemalja).

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Rusije, Njemačke, Velike Britanije, Amerike, Sjeverne Makedonije i Španjolske. Najviše sudionika je bilo iz naše zemlje i to 24, i iz Hrvatske 16, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Srbija sa šest, pa dalje, ostale zemlje. 

Format turnira je bio na kosturu: muški 32 / ženski 32. U okviru turnira su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije. U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Luca Mcmanus (GBR) i Luka Mikrut (CRO). Slavio je Luka Mikrut, nakon predaje Mcmanusa, rezultatom: 6/0; 2/1,RET.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se: Ena Baltić (BiH) i Nora Knežević (CRO). Pobijedila je Knežević, rezultatom: 7/5; 6/1. U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se parovi: Din Karahodža (GER) i Dražen Petrović (BiH), sa parom Luca Mcmanus (GBR) i Stefan Skobelev (SRB). Slavili su McManus i Skobelev rezultatom 7/6(7); 6/2.

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: Nora Knežević iz Hrvatske i Emilija Zdravković iz Srbije protiv Maje Dodik i Suane Tucaković iz BiH. Pobjedile su Dodik i Tucaković rezultatom: 6/2; 6/2.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: pobjedniku 30 bodova, finalisti 18, polufinalisti devet, červrtfinalisti pet, i dva boda će dobiti oni koji prođu u drugo kolo, a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova, navedeno je u priopćenju iz Teniskog kluba Mostar.