TENISAČI, PUBLIKA, OSOBLJE Svi koji žele na Australian open moraju biti cijepljeni

Melbourne Australian open

Svi tenisači i tenisačice te ostali sudionici Otvorenog prvenstva Australije koji će biti održan u siječnju sljedeće godine u Melbourneu, morat će biti cijepljeni protiv koronavirusa, izjavio je direktor uvodnog Grand slam teniskog turnira sezone Craig Tiley.

To bi moglo značiti da na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, s obzirom na to da prvi igrač svijeta ne želi otkriti je li cijepljen, prenosi Fena. Đoković je u Melbourneu pobijedio devet puta, a početkom naredne godine pokušat će doći do rekordnog 21. Grand slam naslova.

"Svi, koji budu na Australian Openu, navijači, osoblje i igrači, morat će biti cijepljeni. Bilo je spekulacija oko Novakovog statusa. Javno je govorio da je to njegova osobna stvar. Rado bismo ga vidjeli ponovno ovdje. Ali, on također zna da bi trebao biti cijepljen da može zaigrati", izjavio je Tiley.

Dodao je da će Amerikanka Serena Williams i braniteljica naslova Japanka Naomi Osaka nastupiti Melbourneu, kao i Španjolac Rafael Nadal, koji će također pokušati osvojiti 21. Grand slam naslov. Švicarac Roger Federer neće igrati zbog ozljede koljena, prenosi STA.