Stric Ivana Dodiga objavio emotivnu fotografiju

Žarko Dodig
hercegovina.info

Ivan Dodig došao je do svog šestog Grand Slam naslova u karijeri. 'Doktor parova' kako su ga brojni nazvali, u paru s Kristinom Mladenović osvojio je Australian Open svladavši u finalu australsku kombinaciju Jaimee Fourlis - Jason Kubler sa 6-3, 6-4 nakon 77 minuta igre.

Za Dodiga je ovo kako smo već i napisali šesta Grand Slam titula u karijeri, četvrta u konkurenciji mješovitih parova te drugi u Melbourneu, gdje je prošle godine slavio u muškim parovima sa Slovakom Filipom Polašekom.

"U mješovitim parovima Dodig je prva tri naslova osvojio s Tajvankom Latishom Chan, s kojom je dvaput bio pobjednik u Roland Garrosu (2018. i 2019.), a jednom u Wimbledonu (2019.), a jedan naslov osvojio je i s Marcelom Melom.

Emotivnu objavu večeras je hercegovačkom tenisaču posvetio i njegov stric Žarko Dodig koji je Ivana učio prve teniske korake.

Žarko Dodig

"Mi ne znamo drugačije, nama je najteže pobijediti sami sebe", napisao je uz fotografiju stric Dodig.

Osamdesetih godina prošloga stoljeća u međugorskom naselju Krstine počela se razvijati najljepša sportska priča na hercegovačkim prostorima. Braća Žarko i Tomislav Dodig odlučili su djeci iz Međugorja omogućiti nešto novo – igrati tenis.

Žarko Dodig

Iako skeptika nije nedostajalo jer tenis na ovim prostorima nije bio još afirmiran, na Krstinama je, pored obiteljske kuće uskoro napravljen teniski teren. Na njemu su prve sportske korake napravili danas proslavljeni svjetski tenisači, Marin Čilić i Ivan Dodig, kao i Željko i Mladen Dodig koji pripadaju samome vrhu trenerske elite.