SRPSKI MEDIJI MARINU ČILIĆU "Ne trebaš biti u strahu to priznati"

Marin Čilić i Novak Đoković
MICHELE SANDBERG / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

U izjavi za HRT najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić dotaknuo i konstantne teme oko toga tko je najbolji tenisač svih vremena u troboju Novak Đokovića Rafael Nadal i Roger Federer.

"Nezahvalno je uspoređivati. S njima sam dijelio teren zadnjih 15-16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u zadnjih 10-12 godina, ali Roger je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela", kaže Čilić.

Jedini hrvatski osvajač US Opena ističe da Đoković ima najviše trofeja, ali to mu još uvijek nije dovoljno da ga izabere kao najvećeg u povijesti.

"Novak je imao fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u posljednjih 12 godina. Nevjerojatan je. No, teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je djece počelo igrati tenis zbog njih, to je nevjerojatno. Drago mi je što sam bio i ostao dio najbolje ere u povijesti tenisa", rekao je Marin Čilić.

Ova izjava nije najbolje "legla" medijima u Srbiji. Oni su Čiliću poručili da se ne treba libiti reći ono što misli.

 "Zbog straha ili bojazni da se nekome ne zamjere, mnogi tenisači to ne smiju da priznaju. Među njima je i hrvatski tenisač Marin Čilić koji je dao "politički korektnu" izjavu, kao da se plašio reakcije Nadala ili Federera. Ostao je suzdržan na pitanje o najboljem tenisaču svih vremena, za što stvarno nema više potrebe", komentirao je srpski Mondo Čilićevu izjavu.