SLIJEDI IM IZRAVAN DVOBOJ ZA PROLAZ Dodig i Krajicek poraženi u drugom kolu

Dodig i Krajicek
Matthew Stockman/getty Images/profimedia

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Austin Krajicek izgubili su susretu 2. kola "zelene skupine" na ATP Finalu u Torinu, uspješniji od njih bili su Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos sa 6-4, 6-4.

Granollersu i Zeballosu je za pobjedu bio dovoljan po jedan "break" u svakom setu, a oba su ostvarili na servis prilično indisponiranog Dodiga, u prvom setu kod rezultata 3-3, a u drugom kod 1-1.

Imali su Dodig i Krajicek svojih prilika, pogotovo u prvom setu u kojem su u dva različita gema imali ukupno četiri "break-lopte", ali španjolsko-argentinska kombinacija svaki je put uspjela odlično odservirati u tim trenucima.

Prvu priliku hrvatsko-američka kombinacija imala je kod vodstva 2-1 kada se igrao odlučujući poen, a preostale tri vezane odmah po izgubljenom servisu kod zaostatka 3-4.

Ovom pobjedom Granollers i Zeballos su stigli na omjer pobjeda i poraza 2-0 te su osigurali prvo mjesto i polufinale, dok su Dodig i Krajicek pali na omjer 1-1 te će u četvrtak u 3. kolu u izravnom dvoboju protiv Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina odlučivati o drugom mjesto koje također vodi u polufinale.

Ranije u utorak su Gonzalez i Roger-Vasselin svladali argentinsku kombinaciju Maximo Gonzalez i Andres Molteni sa 6-4, 6-4 i tako također stigli na omjer 1-1. Gonzalez i Molteni su, pak, pali na 0-2 i ostali bez izgleda za prolazak dalje.

Sportske novosti