SITUACIJA OKO ĐOKOVIĆA Oglasio se prvi čovjek Australian opena

Craig Tiley
AFP

Prvi čovjek Australian opena Craig Tiley oglasio se povodom situacije Novaka Đokovića. Svi su čekali nedjelju da vide šta će reći Tiley. On je gostovao na '9News Melbourne' i iznio svoje mišljenje.

"Od početka smo govorili da nam je prioritet sigurnost Australijanaca. Svatko tko dolazi ovdje mora biti odgovoran, zato smo donijeli odluku o cijepljenju. Tijekom US Opena je 50 posto tenisera bilo cijepljeno, sada je 97 posto, to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća došlo je do kontradiktornosti i lažnih informacija, pa smo konstatno dobivali zahtjeve kako da dođu igrači i dobiju to", kaže Tiley.

Tiley dodaje da su sve informacije rekli igračima i da su oni znali koji su uvjeti da dođu u Australiju. "Koja su cjepiva u pitanju koja prihvatamo i ostalo. Bili smo blizu da se sa vladom Victorije dogovorimo oko medicinskog izuzeća i morali su igrači proći kroz dva panela", prenose 'Nezavisne novine'.

Upitan tko je kriv za ovu situaciju, Tiley je rekao da nitko nije kriv. "Nitko nije kriv. Sve vrijeme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo sigurni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju biti cijepljeni i to je tako. Ja neću nikog kriviti i znam šta možemo i moramo uraditi".

Na pitanje može li Novak Đoković igrati na Australian openu, Tiley je rekao: "Volio bih da ga vidim ovdje i da igra", zaključio je Tiley.