Široki Brijeg domaćin Davis Cupa

Davis cup,Široki Brijeg
Fena

Teniske reprezentacije BiH i Meksika pripremaju se u Širokom Brijegu, gdje će na terenu Tenis akademije ''Set'' u petak i subotu odigrati meč Svjetsku skupine I Davis kupa.

Na današnjoj konferenciji za novinare meksički izbornik Miguel Gallardo kazao je kako je iznimno zadovoljan uvjetima te je dodao kako se nada da njegova reprezentacija može iznenaditi domaćina.

"Drago nam je što smo došli u Bosnu i Hercegovinu. Svjesni smo svoje kvalitete u parovima i individualno. Jasno nam je da nismo favoriti u ovom ogledu, ali želimo dati sve od sebe i spremni smo se boriti za pobjedu", poručio je Gallardo.

Gerardo Lopez Villasenor 819. igrač na ATP ljestvici najbolje je rangirani meksički tenisač.

"Znamo da igramo protiv jako dobrih tenisača iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali se nadamo da kroz borbenost i zalaganje možemo doći do pobjede. Upoznati smo s protivnicima i znamo da se radi o izuzetno kvalitetnim tenisačima, a ja osobno poznajem Mirzu Bašića s turnira koji su igrani u Meksiku", kazao je Gallardo.

Dodao je kako je Davis kup specifično natjecanje u kojem iznenađenja nisu rijetkost.

Meč će se igrati na otvorenom na zemljanoj podlozi, a organizatori strahuju od najavljenog pogoršanja vremena.

Bh. izbornik Zoran Zrnić kazao je kako se nada da kiša neće previše poremetiti program.

"Želim zahvaliti organizatorima i domaćinima ovdje u Širokom Brijegu što su se potrudili da imamo sve što nam je potrebno u pripremi za ovaj važan meč protiv Meksika. Ja se nadam da ćemo to iskoristiti na pravi način i sve to okruniti pobjedom", kazao je Zrnić.

Složio se s meksičkim izbornikom da je BiH blagi favorit u ovom ogledu, ali je i on upozorio da su iznenađenje uvijek moguća.

Bosanskohercegovačka reprezentacija će nastupiti u sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, te će se po prvi put reprezentaciji priključiti najbolji bh. junior Andrej Nedić.

Brkić je upozorio da Meksiko ima jako dobar par.

"Poznajemo ih jako dobro. Nadam se da ćemo kroz pojedinačne mečeve ući s prednošću u taj meč parova. Mi se pokušavamo uigrati što bolje i ova zemljana podloga nam bolje odgovara od drugih. Iako smo po rankingu bolji ne možemo se opustiti, jer su u Davis kupu uvijek mogući neki iznenađujući rezultati", kazao je Brkić.

Dvoboj između Bosne i Hercegovine i Meksika igrat će se 16 i 17. rujna, a ždrijeb će se održati dan ranije, 15. rujna, na vodopadu Kravica kod Ljubuškog.

Ovo je prvi put da će se jedan Davis kup meč održati u Širokom Brijegu, te će se nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Zenice i Mostara, ovaj grad uvrstiti na kartu bh. gradova u kojima su se igrali mečevi tog teniskog natjecanja.

Gledatelji će svoje besplatne ulaznice moći preuzeti od srijede od 12 sati u Hotelu Đulić.