SENZACIJA U INDIAN WELLSU Dvadesetogodišnjak izbacio Novaka Đokovića

Novak Đoković poražen na Indian Wellsu od Luce Nardija
REUTERS

Mladi, 20-godišnji Talijan Luca Nardi senzacionalno je u susretu 3. kolo ATP turnira iz serije “masters 1000” svladao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 6-4, 3-6, 6-3.

Nardi, 123. igrač svijeta, u glavni je turnir ušao kao sretni gubitnik nakon što je izgubio u posljednjem kolu kvalifikacija, a “drugi” život u Indian Wellsu je iskoristio na nevjerojatan način. Ovom je pobjedom postao najslabije rangirani igrač koji je pobijedio Đokovića što na turnirima iz serije “masters 1000” što na “grand slam” turnirima.

Za 36-godišnjeg Đokovića tako povratak u Indian Wells, turnir kojega je osvajao pet puta, nakon čak pet godina izbivanja neće ostati u najboljem sjećanju.

U konkurenciji muških parova u osmini finala nastupila su trojica hrvatskih predstavnika, Ivan Dodig i Nikola Mektić bili su uspješni sa svojim partnerima Amerikancem Austinom Krajicekom i Nizozemcem Wesleyem Koolhofom, dok je Mate Pavić sa Salvadorcem Marcelom Arevalom okončao nastup.

Drugi nositelji Dodig i Krajicek sa 6-3, 6-4 nadigrali su Brazilca Marcela Mela i Nijemca Alexandera Zvereva, Mektić i Koolhof su sa 6-4, 7-6 (6) bili bolji od Amerikanaca Ryana Seggermana i Patrika Trhaca, dok su Pavić i Arevalo izgubili od Nijemaca Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 7-5, 4-6, 5-10.

Dodig i Krajicek će u četvrtfinalu igrati upravo protiv Mektića i Koolhofa.