PRIPREME ZA AMERIKU Dodig ne terenu s kojeg je sve krenulo, za snagu tu je strinina izlivača i pite

Ivan Dodig, Tenis klub Međugorje, Mladen Mišo Dodig, Željko Dodig
Hercegovina.info

Hrvatski tenisač Ivan Dodig za američku turneju priprema se u rodnom Međugorju i to na terenu na kojem je sve krenulo. Uz kuću njegova strica Žarka, Dodig brusi formu sa svojom braćom Mladenom Mišom i Željkom te rođakom Dominikom Dodigom koji je također trener u Tenis klubu Međugorje

Ivan Dodig,Tenis klub Međugorje,Mladen Mišo Dodig,Željko Dodig

Trojac s druge strane mreže

Uvjeti idealni, kod kuće je ipak najljepše.

"Ovdje smo već tjedan dana, a već prekosutra putujemo za Ameriku. Vrijeme je odlično, uživamo i dobro treniramo. Slijedi američka turneja, dva velika turnira Indian Wells i Miami. Nadam se da će Amerika biti uspješna za mene", kaže nam Dodig.

"Indian Wales ću igrati s Melom, a za Miami ćemo još vidjeti. Ovo su dva jako važna turnira za nas. Ako prvi odigramo dobro, vjerojatno ćemo nastaviti. Melo je u razdoblju gdje brani jako puno bodova, pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati", dodaje.

Ivan Dodig,Tenis klub Međugorje,Mladen Mišo Dodig,Željko Dodig

Osvajanjem Australian Opena u paru s Kristinom Mladenović Dodig je postao najtrofejniji hrvatski tenisač u povijesti, kada su u pitanju Grand Slamovi.

"To je lijepo iskustvo, a još više u godinu krenuti s Grand Slamom, veliki je to uspjeh. Drago mi je što sam na tom broju šest, a sigurno je kako imam želje osvojiti još njih. Svaki Grand Slam je zahtjevan, stoga je i svaki sam po sebi novi uspjeh. Nadam se da će biti još dobrih rezultata i u parovima i u mixu i da će još neka titula doći u Međugorje. Sljedeći je Roland Garros, a nakon toga Wimbledon, idemo to dobro odraditi", kaže Dodig za Hercegovina.info.

Ivan Dodig,Tenis klub Međugorje,Mladen Mišo Dodig,Željko Dodig

Trening se odvija pod budnim okom strica Žarka

Još jednom je naglasio s koliko emocija se vraća na mali teren u ulici Krstine.

"Ovdje je sve krenulo. Drago mi je da smo nakon 30 godina na istom terenu. Vraćamo se uvijek ovdje i svaki put se probude prelijepe uspomene kada se vratim unazad. Put koji sam prošao je bio jako zahtjevan i težak. Doći ovdje trenirati je nešto posebno i uistinu uživam i danas. Za ovo mjesto vežu me lijepe, ali i teške uspomene. Cijeli onaj rad koji sam prošao se isplatio", ističe Dodig.

Ivan Dodig,Tenis klub Međugorje,Mladen Mišo Dodig,Željko Dodig

Ivanov mlađi brat Mladen Mišo ujedno je i njegov trener

Da braća Dodig i oni koji treniraju s njima imaju snage nakon treninga uvijek se pobrine njihova strina. Samo za njih radi izlivaču, pite... 

Ivan Dodig,Tenis klub Međugorje,Mladen Mišo Dodig,Željko Dodig

"Strinina pita i danas nas čeka. Lijepo se vratiti u neke početničke dane i uživati", kaže Dodig uz smijeh.

Na istom terenu danas treniraju mlade snage TK Međugorje.

"Svaki dan dođem pogledati klince koji treniraju u klubu. Brat Željko odlično radi posao. Imamo dobre mlade nade i talente i samo ih treba izvesti na pravi put. Naravno, i oni trebaju biti uporni i ustrajni. Nadam se da će biti djece koja će 'isplivati' i upratiti moj i Marinov put i da će se lijepa teniska priča iz našeg malog mjesta nastaviti", rekao je Dodig za naš portal.

Ivan Dodig,Tenis klub Međugorje,Mladen Mišo Dodig,Željko Dodig

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.