PREOKRET NA POMOLU Đoković će igrati na US Openu iako se ne želi cijepiti?

Novak Đoković,US Open
EPA/EFE

Sve do danas se činilo, a takve su bile i sve najave, da Novak Đoković neće igrati na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru sezone. Ipak, danas je došlo do preokreta zbog kojeg se ukazala šansa da jednog od najboljih tenisača svih vremena ipak vidimo na prestižnom turniru.

Naime, danas je CDC, tijelo koje upravlja zdravstvenim mjerama u Sjedinjenim Američkim Državama, najavio ukidanje mnogih ograničenja vezanih uz koronavirus. Najveća bi promjena trebala biti da će se od danas oni koji nisu cijepljeni i oni koji jesu tretirati potpuno jednako.

Čeka se ažuriranje

CDC tek treba službeno ažurirati svoje smjernice o putovanjima i proceduri ulaska u zemlju za strane državljane, ali ta odluka je u procesu razmatranja i očekuje se da će biti skladu s najnovijim smjernicama i promjenama koje se odnose na američke državljane.

Tako se Đokoviću ukazala prilika da zaigra na US Openu jer bi u slučaju pozitivne odluke mogao ući u SAD bez cijepljenja i njegovo sudjelovanje na turniru u New Yorku onda bi ovisilo o odluci organizatora, piše Eurosport. US Open počinje 29. kolovoza, a Đoković je nedavno osvojio Wimbledon i tako došao do 21. Grand Slam titule u karijeri.

Trenira kao da će ići

Đoković je najpoznatiji antivakser na svijetu. Zbog toga nije smio nastupiti ni na Australian Openu, turniru koji je osvojio najviše puta u povijesti. Nedavno je objavio video svog treninga te napisao da se sprema kao da će ići na US Open.

"Želim samo iskoristiti priliku podijeliti s vama koliko mi znače vaša podrška i ljubav koje mi šaljete ovih dana. Nisam ih očekivao u tolikoj količini i zato je moja zahvalnost i veća! Zaista od srca veliko HVALA.

Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi me ponovo vidjeti na terenima širom svijeta. Ja se nastavljam pripremati i trenirati kao da ću se natjecati dok iščekujem odgovor o mogućnosti putovanja u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve!" napisao je Đoković.