OTAC PRVOG TENISAČA SVIJETA Novak ove ucjene i uvjete AO vjerojatno neće prihvatiti

Novak Đoković
AFP

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva. Tom prilikom dotakao se sve aktualnijeg pitanja hoće li prvi reket planete igrati na Australian openu.

Direktor prvog Grand slama u sezoni Craig Tiley još jednom je u subotu poručio da će pravo igranja u Melbourneu imati samo igrači cijepljeni protiv koronavirusa. "Što se tiče cjepiva i necjepiva, osobno je pravo svakog od nas hoćemo li se cijepiti ili ne. Nitko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantirano. Svatko ima pravo odlučivati o svom zdravlju. Je li cijepljen, to je njegovo ekskluzivno pravo. Hoće li to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio sa vama. On ima pravo odlučiti kako želi", rekao je Srđan Đoković.

O Novakovoj odluci da igra u Australiji, rekao je:

"Bilo je neprijatno zbog priopćenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Hoće li se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će se postaviti. On bi to želio svim srcem jer je sportaš, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucjenama i uvjetima, vjerojatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami".

Dotakao se Srđan Đoković malo dublje priče o Australiji i cijepljenju, kao i riječima direktora Australian opena Craig Tileya da će sudjelovati igrači cijepljeni samo priznatim cjepivima.

"Koje je to priznato cjepivo, gospodine Craig? Nije priznata ruska? Po našim kriterijima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svijet broji 90 posto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vaše cjepivo, sa zadovoljstvom. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete".

Postoji i teoretska mogućnost boravka u karanteni. "Može karantena, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru", prenosi B92.

"I mi smo izmislili svijet, ne samo slobodarski svijet. Tu činjenicu moraju prihvatiti i neprihvatanje ovog ili onog cjepiva je smiješno, da ne kažem drugu riječ. Nikada nećemo dijeliti cjepivo ili narode odakle god tko dolazio. Mi smo dio svijeta i cjepivo je dio svijeta odakle god da dolazi. Svi oni su napravili cjepivo da pomognu ovom svijetu, ali tko ne prihvati da se cijepi, to je njegovo osobno pravo", podvukao je Srđan Đoković.