Novak Đoković na slobodi, Australija mu dužna isplatiti veliku cifru

Novak Đoković
Instagram

Obitelj Đoković obratila se javnosti na konferenciji za medije u restoranu 'Novak' u Beogradu. Nakon pet dana ludila u Melbourneu Novak Đoković je pobijedio na sudu i slobodan je čovjek makar do utorka.

Tada će se znati konačna odluka australijskih vlasti vezane za njegovu vizu i eventuelnu deportaciju ukoliko ista opet bude ukinuta, prenosi B92.

"Ljudi iz čitavog svijeta hvala vam na bezrezervnoj podršci. Novaku, njegovoj obitelji, ljudima koji se bore za slobodu izražavanja mišljenja, Novak se izborio za to uz pomoć svih nas i posebno obitelji koja se borila za njega i njegova prava. Nije se dao baciti na koljena, a bilo nam je strahovito teško kao i ostalim slobodoumnim ljudima na svijetu", rekao je Novakov otac Srđan.

"On je bio dočekan na zračnoj luci i nije imao prava nikakva, oduzeli su mu sva prava koja mu pripadaju kao ljudskom stvoru. Pokušali su ga natjerati da potpiše da se odriče vize kako bi ga mogli deportirati nazad u zemlju odakle je došao".

"Nije doprinio da od njega traže da se odrekne vize, nisu mu dali kontakt sa odvjetnicima, timom, prijateljima, bio je sam nekoliko sati. Čak su mu i telefon uzeli i ostale stvari. Na sreću vratili su mu telefon nakon nekoliko sati i on je stupio u kontakt sa svojim pravnim timom i oni su spremili fantastičnu obranu od koje se nisu mogli obraniti ni oni koji su htjeli da ga deportiraju", navodi Srđan Đoković.

Novaku Đokoviću je vraćena putovnica, viza i osobni dokumenti, a Australija će mu morati platiti oko pola milijuna dolara, piše B92.

"Zadovoljan sam i zahvalan sucu koji je preinačio moju otkazanu vizu. Uprkos svemu što se dogodilo, želim ostati i natjecati se na Australian Openu. Ostat ću koncentriran na to. Doletio sam ovdje kako bih igrao na jednom od najvažnijih događaja pred nevjerojatnim navijačima", poručio je Đoković na društvenim mrežama.

"Za sada ne mogu da vam kažem više od jednog HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak".