NAKON VELIKE DRAME Sjajni Ivan Dodig i Austin Krajicek osvojili Monte Carlo

Ivan Dodig Austin Krajicek Monte Carlo
EPA

Ivan Dodig i Austin Krajicek stigli su do finala Mastersa u Monte Carlu bez izgubljenog seta, a tu su ih čekali Romain Arneodo iz Monaka i Sam Weissborn iz Austrije.

Nakon velike drame sa 6:0, 4:6, 14:12 do pobjede i novog trofeja stigao je Dodig s partnerom kojem je ovo prva Masters titula karijere. U 47. finalu hrvatski tenisač tako je stigao do 21. trofeja na ATP razini.

Dodig je pauzirao mjesec i pol dana zbog ozljede, a sada se vratio na pravi način. Ovo mu je šesta titula na Mastersima u karijeri.

Bez ikakvih poteškoća hrvatsko-američka kombinacija dobila je prvi set, a o dominaciji dovoljno govori podatak da su Arneodo i Weissborn dobili tek osam poena ukupno.

Kod 2:1 u drugom setu Dodig i Krajicek imali su 0:40 na servis protivnika, no nisu iskoristili šanse. Njihovi protivnici napravilli su break kod 4:4, a zatim i zaključili set u svoju korist.

U produženom tie-breaku vidjeli smo pravu dramu i odigranih 26 poena. Dodig i Krajicek spasili su dvije meč lopte protivnika, a iskoristili svoju treću.

Monte Carlo, finale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek - Romain Arneodo/Sam Weissborn 6:0, 4:6, 14:12

Sportnet.rtl.hr