Nadal pobjedom u Australiji osvojio 21. titulu

Rafael Nadal Australian open 2022
AFP

Rafael Nadal porazio je Daniila Medvedeva u pet setova s rezultatom od 2-6, 6,7, 6-4, 6-4 i 7-5. Španjolcu je ovo druga Grand Slam titula u Australiji, a ukupno 21. u karijeri što znači da ima više i od Novaka Đokovića i od Rogera Federera.

Malo tko je očekivao uoči turnira da će Nadal trijumfirati, navodi RTL. Favorit je, naravno, bio najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Nole je u Australiji uzeo čak devet titula. Međutim, nakon velike drame i sudskih procesa Đoković je deportiran iz Australije, što je otvorilo prostora drugim tenisačima.

Ipak, Nadal nije bio favorit čak ni nakon što je Đoković izbačen s turnira. Prvi favorit bio je upravo Medvedev, koji je slavio na posljednjem Grand Slamu u SAD-u, a s pobjedom u Australiji bi i prestigao Đokovića kao najbolje rangirani tenisač na svijetu.

Osim što je postao najuspješniji tenisač na Grand Slam turnirima, Nadal je također uz Đokovića postao drugi tenisač ikad koji je dvaput osvojio kalendarski Grand Slam u karijeri. Odnosno, osvojio je minimalno dvije titule na svakom od četiri Grand Slama.