"Na današnji dan prije 11 godina odigrao sam svoj prvi meč za Hrvatsku"

"Na današnji dan prije 11 godina odigrao sam svoj prvi meč za Hrvatsku"
Sanjin Strukic/PIXSELL

Najtrofejniji hrvatski tenisač Ivan Dodig  na svome je službenom profilu podijelio s pratiteljima fotografiju s kojom se prisjetio debitantskoga nastupa u dresu Hrvatske prije 11 godina. Bilo je to u meču protiv Ekvadora u kojemu je Ivan glatko pobijedio Ivana Endaru. 

„Na današnji dan prije 11 godina odigrao sam svoj prvi meč u dresu reprezentacije Hrvatske protiv Ekvadora.  Velika je čast i ponos igrati za Hrvatsku  s kojom sam 2018. godine osvojio naslov Davis Cup pobjednika.  Radujem se novim reprezentativnim izazovima  jer san svakoga sportaša je učinit svoj narod ponosnim! Iznad svih – HRVATSKA“,  stoji u objavi.  

Ni problemi s ozljedama koje ga prate od samih početaka karijere nisu ga zaustavljali da za voljenu domovinu daje posljednji atom snage.  Posebno se pamte mečevi u paru s Marinom Čilićem i pobjede nad najboljim parom u povijesti tenisa, braćom Bryan, francuskim parom Herbert-Mahut te  pobjeda 2018. godine protiv Kanade u kojemu su preokrenuli 0:2 i na kraju slavili 2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.  Tom pobjedom Hrvatska je počela svoj trijumfalni put prema naslovu Davis Cup pobjednika, a zasigurno najveću zaslugu tome imaju Hercegovci Dodig i Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa