MOGUĆI RAZLOG ODBIJANJA Đoković sredinom prosinca imao koronavirus

Novak Đoković maska

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković dobio je izuzeće od cijepljenja za ulazak u Australiju zbog nedavne infekcije koronavirusom, navode njegovi odvjetnici u sudskim dokumentima.

"Datum prvog pozitivnog PCR testa na covid-19 zabilježen je 16. prosinca 2021. godine", rekli su odvjetnici, prenosi BBC. Đokoviću je odbijen ulazak u Australiju nakon što je ovog tjedna sletio u Melbourne da igra na Australian openu.

On se trenutno nalazi u imigracijskom pritvoru, a sud će o ovom slučaju raspravljati u ponedjeljak. Slučaj koji se odnosi na najboljeg svjetskog tenisača izazvao je veliko negodovanje u Australiji, prenosi Srna.

Đokoviću, koji je rekao da se protivi cijepljenju, odobreno je medicinsko izuzeće da igra na turniru u odluci koja je razbjesnila mnoge obične Australijance. Pri slijetanju najboljem svjetskom tenisaču je odbijen ulazak.

Dužnosnici australijskih graničnih snaga su u srijedu rekli da 34-godišnji igrač 'nije uspio pružiti odgovarajuće dokaze' na zračnoj luci u Melbourneu.

U sudskim dokumentima objavljenim danas, Đokovićevi odvjetnici su rekli da 14 dana nakon pozitivnog testa u prosincu, igrač 'nije imao temperaturu ili respiratorne simptome covida u posljednja 72 sata'.