Marin Čilić u polufinalu Singapura

Marin Čilić
AP Images

Marin Čilić izborio je prolaz u polufinale turnira u Singapuru. Čilić je u četvrtfinalu nakon velike borbe svladao Korejca Soon-Wooa Kwona u tri seta.

Nije to bio nimalo lagan posao za Marina Čilića. Još uvijek hvata pravu formu i nedostaje mu samopouzdanja, no uspio je izaći kao pobjednik iz meča protiv Soon-Wooa Kwona

Vodila se teška bitka, ali Čilić je ipak u završnici trećeg seta bio uspješniji i odnio je pobjedu nakon nešto više od dva sata borbe.

Marin je prvi set dobio bez ikakvih problema. Rano je povezao dva breaka i pobjegao na 5:1 i nakon toga mirno je dovršio set uzevši ga sa 6:2.

U drugom setu sve je išlo prema planu do 2:2, a onda kod Čilića dolazi do pada, Kwon uzima naredna četiri gema i poravnava u setovima.

U trećem setu nije bilo breakova sve do sedmog gema kada Marin dolazi do prednosti, ali Kwon odmah odgovara. Kod 5:4 Čilić je spasio jednu meč loptu, odmah u sljedećem gemu došao je do breaka i nakon toga odservirao za meč.

Čilić je pogodio 18 aseva uz 63 posto ubačaja prvog servisa. Iskoristio je četiri od 12 break lopti dok je Kwon iskoristio tri od šest.

U polufinalu igrat će protiv Alexeija Popyrina koji je u dva seta izbacio Matthewa Ebdena.

ATP Singaput, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 3) - Soon-Woo Kwon (Južna Koreja, 8) 6:2, 2:6, 7:5